Groentetajine met gegrild vlees
Er bestaan honderden varianten van de Marokkaanse tajine, maar deze variant met gegrild vlees is wel héél lekker.

Advertentie
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 2 courgette
- 3 el traditionele olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 2 grote uien
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl komijn (djinten)
- 1 tl zout
- 800 g tomatenblokjes (blikje à 400 g)
- 400 g kikkererwten in blik
- 4 kipbraadworsten (330 g)
- 8 lamskoteletten
Keukenspullen
- tajine of braadpan
Advertentie
Bereiden
- Snijd de aubergines in de lengte in vieren en snijd deze delen in vier stukken. Snijd de courgettes in de lengte in vieren en snijd deze delen doormidden. Verhit op hoog vuur de olie in de braadpan of op matig vuur in de tajine en bak hierin de aubergine tot die bruin kleurt.
- Snijd de knoflook fijn en de ui in grove stukken. Schep de courgette, uien en knoflook bij de aubergine in de tajine. Schep, als de ui bruin kleurt, de koriander, komijn, het zout en de tomatenblokjes erbij. Breng het geheel aan de kook. Giet de kikkererwten af, roer ze door het stoofpotje en laat het geheel 30 min. op laag vuur zachtjes doorkoken.
- Kwast de worstjes en de lamskoteletjes in met olie en bestrooi de koteletjes met peper en zout. Verhit een grillpan en gril de lamskoteletjes en de worstjes in 2-3 min. aan elke zijde bruin.
bereidingstip:
Geen pan die groot genoeg is om de lamskoteletjes en de worstjes tegelijk te grillen? Gril de worstjes eerst en houd ze op 70 °C warm in de oven.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 340 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 16 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 380 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Groentetajine met gegrild vlees
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Groentetajine met gegrild vlees
- 2 aubergines
- 2 courgette
Snijd de aubergines in de lengte in vieren en snijd deze delen in vier stukken. Snijd de courgettes in de lengte in vieren en snijd deze delen doormidden.
- 3 el traditionele olijfolie
Verhit op hoog vuur de olie in de braadpan of op matig vuur in de tajine en bak hierin de aubergine tot die bruin kleurt.
- 2 tenen knoflook
- 2 grote uien
Snijd de knoflook fijn en de ui in grove stukken. Schep de courgette, uien en knoflook bij de aubergine in de tajine.
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl komijn (djinten)
- 1 tl zout
- 800 g tomatenblokjes
Schep, als de ui bruin kleurt, de koriander, komijn, het zout en de tomatenblokjes erbij. Breng het geheel aan de kook.
- 400 g kikkererwten in blik
Giet de kikkererwten af, roer ze door het stoofpotje en laat het geheel 30 min. op laag vuur zachtjes doorkoken.
- 4 kipbraadworsten
- 8 lamskoteletten
Kwast de worstjes en de lamskoteletjes in met olie en bestrooi de koteletjes met peper en zout.
Verhit een grillpan en gril de lamskoteletjes en de worstjes in 2-3 min. aan elke zijde bruin.
bereidingstip:
Geen pan die groot genoeg is om de lamskoteletjes en de worstjes tegelijk te grillen? Gril de worstjes eerst en houd ze op 70 °C warm in de oven.