Amuse hapjes van pancetta en gekaramelliseerde sjalot
Dit luxe lepelhapje is een bijzonder begin van je etentje.

Advertentie
Ingrediënten
- 3 sjalotten
- 20 g ongezouten roomboter
- 1 el kristalsuiker
- 3 el Ca del cristo crema di balsamico (flesje à 250 ml)
- 75 g cranberrypaté
- 8 plakjes pancetta (Italiaans spek)
Advertentie
Bereiden
- Snijd de sjalotten in plakjes. Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht en glazig zijn. Voeg suiker en crema di balsamico toe en laat het geheel in 30 min. op laag vuur karamelliseren.
- Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Verdeel de paté in blokjes en wikkel ieder blokje in een plak pancetta. Bak in de droge koekenpan de pakketjes 2-3 min. tot de pancetta krokant is.
- Leg eetlepels klaar. Verdeel de sjalotjes over de lepels en leg er de pancettahapjes op.
serveertip:
Garneer met wat rucola.

Karamelliseren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 125 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 5 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 430 mg
Ook te zien in
Amuse hapjes van pancetta en gekaramelliseerde sjalot
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Amuse hapjes van pancetta en gekaramelliseerde sjalot
- 3 sjalotten
Snijd de sjalotten in plakjes.
- 20 g ongezouten roomboter
Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht en glazig zijn.
- 1 el kristalsuiker
- 3 el Ca del cristo crema di balsamico
- 75 g cranberrypaté
- 8 plakjes pancetta
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Verdeel de paté in blokjes en wikkel ieder blokje in een plak pancetta.
Bak in de droge koekenpan de pakketjes 2-3 min. tot de pancetta krokant is.
Leg eetlepels klaar. Verdeel de sjalotjes over de lepels en leg er de pancettahapjes op.
serveertip:
Garneer met wat rucola.