Charlotte met frambozenschuimijs
Charlotte met frambozenschuimijs
bewaar
bewaar

Charlotte met frambozenschuimijs

10 min. bereiden
4 uur wachten
536waarderingen

Aan de slag

1

Klop in een kom de slagroom stijf. Voeg de Griekse yoghurt toe en klop alles goed door. Breek de schuimkransjes in grove stukken. Spatel eerst de diepvriesframbozen en daarna de stukken schuim erdoor.

2

Bekleed de bodem van de ovenschaal met bakpapier. Zet de lange vingers met de suikerkant naar buiten dicht tegen elkaar tegen de wand van de schaal. Schep het frambozenschuimmengsel in het midden en strijk de bovenkant glad. Laat de charlotte in de diepvriezer in 4 uur stevig worden.

3

Schaaf vlak voor het omkeren van de charlotte de chocolade. Leg een schaal omgekeerd op de ovenschaal, keer ze samen en laat de charlotte op de schaal glijden. Verwijder het stuk bakpapier van de bovenkant. Garneer de charlotte met de verse frambozen en de chocoladeschaafsel.

bereidingstipLijkt de slagroom net boter? Als slagroom te warm is als je 'm gaat kloppen, wordt het een vlokkerige, boterachtige massa. Zorg er dus voor dat de slagroom altijd koel is. Om elke mislukking uit te sluiten, kun je zelfs de kom en de garde in de koelkast zetten voor je gaat kloppen. Klop trouwens altijd in dezelfde richting, dan wordt de slagroom steviger.
bewaartipWerkschema. 2-3 dagen van tevoren: charlotte met frambozenschuimijs maken en in de vriezer bewaren. Haal de charlotte ruim voor opdienen uit de vriezer, zodat deze makkelijk te snijden is.

Slagroom kloppen

Instructievideo - 01:31 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Charlotte met frambozenschuimijs

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig