bewaar
Verrassende versiertruc: Gepofte mihoen
Verrassende versiertruc: Gepofte mihoen
bewaar

Verrassende versiertruc: Gepofte mihoen

15 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

500 ml

arachideolie

100 g

mihoen

Dit heb je nodig

  • wok of steelpan met dikke bodem

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Zet een bord met keukenpapier erop klaar. Breek de rechthoekige of vierkante plakken mihoen in tweeën.

2

Verhit een flinke laag olie, minimaal 5 centimeter, in de wok of steelpan. Controleer of de olie heet genoeg is. Als je er een stukje brood in legt, moet het bruisend bruin kleuren. Haal het stukje brood eruit en doe telkens een pluk mihoen in de hete olie. Let op: de rijstnoedels poffen in enkele seconden.

3

Schep de mihoen direct met een schuimspaan uit de wok op het bord met keukenpapier.

4

Gebruik de gepofte mihoen om bijvoorbeeld de venkelsoep met gegrilde portobello mee te garneren. Of bestrooi de gepofte mihoen met poedersuiker en gebruik het om desserts mee te versieren.

tip

algemeenIn een luchtdicht afgesloten trommel blijft de gepofte mihoen nog twee dagen knapperig.