bewaar
Salade met wortellinten en tonijn
Salade met wortellinten en tonijn
bewaar

Salade met wortellinten en tonijn

25 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

1

winterpeen

100 g

peultjes

2 eetlepels

olijfolie

1 theelepel

rode-wijnazijn

2 theelepels

mosterdzaad

½ theelepel

gemalen pepermix

1

tonijnsteak

½ zak

rucola

Aan de slag

Schaaf de winterpeen in de lengte in dunne plakken. Kook of stoom de peultjes met de wortellinten in 3-5 minuten beetgaar, doe ze in een vergiet en spoel ze af met koud water. Klop een dressing van 4 eetlepels olie, de azijn en 1 theelepel mosterdzaad. Breng op smaak met zout en de pepermix. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de tonijn op hoog vuur in 3-4 minuten vanbuiten bruin en vanbinnen rosé (halverwege keren). Laat de tonijn even rusten, snijd 'm in plakken en breng op smaak met zout en peper. Schep de rucola, wortellinten en peultjes om met de dressing. Verdeel de salade over twee borden en verdeel de tonijn erover. Bestrooi met de rest van de mosterdzaadjes.