bewaar
Witlofstamppot met varkenslapjes
Witlofstamppot met varkenslapjes
bewaar

Witlofstamppot met varkenslapjes

30 min. bereiden
57waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappels

½ zakje

verse peterselie

750 g

witlof

2

appels

2 eetlepels

(olijf)olie

1 schaal

varkensfiletlapjes à la minute

100 ml

halfvolle melk

3 eetlepels

halvarine

Dit heb je nodig

  • wok

  • grillpan of koekenpan

  • pureestamper

Aan de slag

Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten met wat zout gaarkoken. Peterselie fijnhakken. Witlof schoonmaken en in reepjes snijden. Appels schillen en klokhuis verwijderen. Helft appel in blokjes en andere helft in dunne plakjes snijden. In wok olie verhitten en witlof ca. 4 min. roerbakken. In grillpan varkensfiletlapjes aan beide zijden 1 min. grillen. Melk enkele seconden in magnetron verwarmen. Aardappels afgieten en met halvarine en melk tot puree stampen. Witlof, peterselie en blokjes appel erdoor scheppen. Stamppot met zout en peper op smaak brengen. Met plakjes appel garneren en met varkenslapjes serveren.