bewaar
Pompoentaart met pecannoten
Pompoentaart met pecannoten
bewaar

Pompoentaart met pecannoten

Door de donkere basterdsuiker smaakt de pompoen nóg zoeter. Op en top herfst, deze taart met crunchy noten.

30 min. bereiden
40 min. oventijd
licht pittig
309waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

verse pompoen

150 g

ham

1 el

donkere basterdsuiker

2 tl

hot peppersauce

3 el

tomatenketchup

2 el

traditionele olijfolie

1 tl

zout

80 g

ongebrande pecannoten

6 plakjes

deeg voor hartige taart

3

middelgrote eieren

125 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • taartvorm (Ø 26 cm)

Door de donkere basterdsuiker smaakt de pompoen nóg zoeter. Op en top herfst, deze taart met crunchy noten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de taartvorm in met wat boter.

2

Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen met een lepel. Snijd in parten en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de ham in blokjes. Meng de basterdsuiker, hot peppersauce, ketchup en olie met het zout en peper in een kom. Schep de pompoen, ham en pecannoten erdoor.

3

Bestrooi het werkblad met wat bloem en leg de ontdooide plakjes deeg op elkaar. Rol uit tot een ronde lap van 30 cm doorsnede. Bekleed de taartvorm met het deeg en druk het aan de randen goed aan. Snijd het overtollige deeg weg.

4

Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het eimengsel over de bodem van de taartvorm en schep het pompoenmengsel erin. Bak iets onder het midden in 30-40 min. goudbruin.

combinatietipLekker met een groene salade.