bewaar
Varkenshaaspakketjes met wilde rijst
Varkenshaaspakketjes met wilde rijst
bewaar

Varkenshaaspakketjes met wilde rijst

20 min. bereiden
20 min. wachten
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 plakjes

bladerdeeg

1 schaal

gemarineerde varkenshaas

250 g

wilde en witte rijst

1 zak

driekleuren paprika

200 g

peultjes

100 g

groene aspergetips

Dit heb je nodig

  • vormpje of koffiekopje, ingevet

Aan de slag

Bladerdeegplakjes uitspreiden op aanrecht en laten ontdooien. Varkenshaas in 4 gelijke stukken verdelen. Oven op 200 °C voorverwarmen. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Bladerdeegplakjes iets uitrollen. Elk stukje varkenshaas in bladerdeegplakje wikkelen. Kant goed vast drukken. Met naad naar beneden op (ingevette) bakplaat leggen. Bladerdeegpakketjes in midden van oven in 20 min. gaar en goudbruin bakken. Paprika's schoonmaken en in reepjes snijden. Peultjes schoonmaken. Paprikareepjes met peultjes en asperges in stoompan (of in vergiet boven pan kokend water) in 6 min. beetgaar stomen. Groente met zout en peper op smaak brengen. Vormpje of kopje met rijst volscheppen en goed aandrukken. Rijst op bord storten. Bladerdeegpakketje en groente ernaast serveren.