bewaar
Scharrelkip met knoflook, tijm en druiven
Scharrelkip met knoflook, tijm en druiven
bewaar

Scharrelkip met knoflook, tijm en druiven

15 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
73waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bol

knoflook

250 g

witte druiven

1 eetlepel

gedroogde tijm

1

scharrelkip

3 eetlepels

olijfolie

Dit heb je nodig

  • braadslee

Aan de slag

Pel de tenen knoflook en meng ze met de druiven en de tijm. Verwarm de oven voor op 225 °C. Bestrooi de kip aan de buiten- en binnenkant met (versgemalen) peper en zout naar smaak. Vul de buikholte van de kip met het druivenmengsel. Leg de kip met de borstzijde naar beneden in de braadslee en besprenkel met olie. Verlaag de oventemperatuur na 10 min. naar 175 °C. Braad de kip in 1½ uur gaar. Lekker met een salade, sperziebonen en aardappelgratin (voor recept: zie www.ah.nl/recepten).

algemeenDruk de tenen knoflook even plat onder een groot mes, dan laat het velletje gemakkelijker los.