Amu­se van gei­ten­kaas, olijf en pis­ta­che

Deze amuse heeft van alles wat: hij is hartig, fris en klein maar fijn!

(139) waardeer
mediterraan voorgerecht Deze amuse heeft van alles wat: hij is hartig, fris en klein maar fijn! 8 stuks
3 139

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 8 tapasprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak zo fijn mogelijk. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Meng de geitenkaas met 1 tl sinaasappelrasp (per 8 porties), peper en zout.
  2. Verdeel de geitenkaas in porties en kneed er met koele handen mooie ronde balletjes van rondom de olijven. Wentel de geitenkaas door de pistache en steek in elk balletje een tapasprikker.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 2 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Amuse van geitenkaas, olijf en pistache

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Amu­se van gei­ten­kaas, olijf en pis­ta­che

1
1
  • 50 g ongezouten pistachenoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak zo fijn mogelijk.

2
2
  • ½ medium handsinaasappel
  • 200 g zachte geitenkaas naturel

Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Meng de geitenkaas met 1 tl sinaasappelrasp (per 8 porties), peper en zout.

3
3
  • 8 groene olijven knoflook

Verdeel de geitenkaas in porties en kneed er met koele handen mooie ronde balletjes van rondom de olijven.

4
4

Wentel de geitenkaas door de pistache en steek in elk balletje een tapasprikker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.