bewaar
Marokkaanse couscous met gehakt en witte kaas
Marokkaanse couscous met gehakt en witte kaas
bewaar

Marokkaanse couscous met gehakt en witte kaas

Couscous kun je serveren als bijgerecht, maar met sla en gehakt ook prima als hoofdgerecht.

20 min. bereiden
88waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

komkommers

160 ml

zongedroogde tomaten in pot

5 el

(olijf)olie

300 g

rundergehakt

317 g

Marokkaanse couscous

400 ml

kokend water

150 g

witte kaas

2 el

(wijn)azijn

1 mespunt

kristalsuiker

100 g

krulslamelange

Couscous kun je serveren als bijgerecht, maar met sla en gehakt ook prima als hoofdgerecht.

Aan de slag

1

Was de komkommer, halveer deze in de lengte en snijd vervolgens in plakjes. Snijd de tomaten in reepjes. Verhit in de braadpan de helft van de olie en bak het gehakt rul. Voeg de kruidenmix (uit pak) toe en bak het geheel 5 min. zachtjes.

2

Doe de couscous en rozijnen (uit pak) in de pan, en giet het kokende water erover. Laat 5 min. staan. Snijd de kaas in blokjes. Schep de komkommer en tomaat door de couscous. Roer de rest van de olie, azijn, suiker, zout en peper tot een dressing. Sprenkel de dressing over de sla. Verdeel de couscous over de borden. Schep het gehaktmengsel erop en garneer met kaas. Serveer het geheel met de sla.