Italiaanse broodsalade met sardines
635 kcal
15 min. bereiden, 15 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
1
1
2 teentjes
500 g
3 blikjes
1 pot
2 eetlepels
2 eetlepels
1 zakje
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2006 week 24-25 - 2006 week 24-25
Brood in stukken scheuren. Ui en knoflook pellen en snipperen. Tomaten wassen en in partjes snijden. Sardines laten uitlekken (4 el olie bewaren) en in stukjes snijden. Paprika's laten uitlekken en in stukjes snijden. Van sardineolie, 2 el olijfolie, azijn, knoflook, zout en peper dressing roeren. In grote schaal brood met groente, sardines en dressing mengen. Basilicum in reepjes snijden en over salade strooien. Salade minstens 15 min. laten staan voor serveren.
Italiaanse broodsalade met sardines

hoofdgerecht
4 personen
635 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Brood in stukken scheuren. Ui en knoflook pellen en snipperen. Tomaten wassen en in partjes snijden. Sardines laten uitlekken (4 el olie bewaren) en in stukjes snijden. Paprika's laten uitlekken en in stukjes snijden. Van sardineolie, 2 el olijfolie, azijn, knoflook, zout en peper dressing roeren. In grote schaal brood met groente, sardines en dressing mengen. Basilicum in reepjes snijden en over salade strooien. Salade minstens 15 min. laten staan voor serveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 paprikabrood
1 ui
2 teentjes knoflook
500 g tomaten
3 blikjes sardines in olie
1 pot gegrilde paprika's
2 eetlepels (olijf)olie
2 eetlepels (wijn)azijn
1 zakje verse basilicum




