bewaar
Lauwwarme rijstsalade met spekreepjes
Lauwwarme rijstsalade met spekreepjes
bewaar

Lauwwarme rijstsalade met spekreepjes

30 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

basmatirijst

1 duopakje

magere spekreepjes

1

rode paprika

4 eetlepels

olijfolie

2 eetlepels

azijn

1 zak

verse spinazie

1 blikje

ratatouille niçoise

Aan de slag

Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Spekreepjes in droge koekenpan knapperig bakken. Uit pan scheppen en op keukenpapier laten uitlekken. Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. Van olie, azijn, zout en peper dressing kloppen. Spinazie over 4 borden verdelen en met dressing besprenkelen. Ratatouille met helft van paprika en spekreepjes door rijst scheppen. Met peper op smaak brengen. Rijstsalade erover verdelen. Rest van paprika erop leggen en met rest van spekjes bestrooien.