bewaar
Lauwwarme bonensalade met ananas
Lauwwarme bonensalade met ananas
bewaar

Lauwwarme bonensalade met ananas

20 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 duobakje

magere spekreepjes

1

ui

2

tomaten

1

rode paprika

2 blikken

kidneybonen

1 blik

ananasstukjes op siroop

2 eetlepels

olijfolie

1 zak

gemengde sla

Aan de slag

In droge koekenpan spekreepjes zachtjes uitbakken. Ui pellen en fijnsnipperen. Tomaten en paprika schoonmaken en in stukjes snijden. Spek uit pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken. Ui in achtergebleven spekvet goudbruin bakken. Tomaat en paprika toevoegen en 1 min. meebakken. Bonen en ananas afgieten (2 el ananasvocht bewaren). Ananas door groenten scheppen en even meewarmen. Dressing kloppen van olie met ananasvocht en pittig op smaak brengen met zout en peper. Sla mengen met dressing en sla over grote schaal verdelen. Bonen-ananasmengsel erop scheppen. Spekreepjes over salade strooien. Lekker met stokbrood.