bewaar
Zuurkoolstrudel met rookworst en ananas
Zuurkoolstrudel met rookworst en ananas
bewaar

Zuurkoolstrudel met rookworst en ananas

10 min. bereiden
20 min. wachten
99waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 verpakking

koelvers pizzadeeg

500 g

verse zuurkool

1

(magere) rookworst

2 eetlepels

mosterd

1 blik

ananasstukjes op siroop

2 eetlepels

melk

2 theelepels

komijnzaad

Dit heb je nodig

  • bakplaat, bekleed met bakpapier

  • zeef

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Rol het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking uit op de bakplaat (de tomatensaus uit de verpakking wordt niet gebruikt).

2

Laat de zuurkool goed uitlekken in een zeef en druk zoveel mogelijk vocht eruit. Snijd de rookworst in blokjes.

3

Besmeer het deeg met de mosterd. Vorm van de zuurkool, rookworst en ananas in het midden van het deeg een rol.

4

Rol het deeg om de vulling. Leg de strudel met de naad naar beneden op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant met de melk en strooi het komijnzaad erover. Bak de zuurkoolstrudel in ca. 20 min. in de oven goudbruin en gaar.

tip

algemeenMet koelvers pizzadeeg schuif je de strudel snel in de oven. Ook lekker met gekookte wijnzuurkool!

algemeenBewaar het potje tomatensaus uit de verpakking van het pizzadeeg in de koelkast. De saus is een ideale basis voor een Italiaanse pastasaus; gebruik het in plaats van een blikje tomatenpuree.