bewaar
Rijstschotel met spekreepjes
Rijstschotel met spekreepjes
bewaar

Rijstschotel met spekreepjes

30 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

Surinaamse rijst

2 pakjes

spekreepjes

1

rode paprika

4 eetlepels

olijfolie extra vierge

2 eetlepels

natuurazijn wit

1 zak

verse spinazie

1 blik

gepelde tomaten

Dit heb je nodig

  • keukpapier

Aan de slag

Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Spekreepjes in droge koekenpan knapperig bakken. Uit pan scheppen en op keukenpapier laten uitlekken. Paprika schoonmaken en in repen snijden. Van olie, azijn, zout en peper dressing kloppen. Spinazie over vier borden verdelen en met dressing besprenkelen. Tomaten met helft van paprika en spekreepjes door rijst scheppen. Met peper op smaak brengen. Rijstsalade verdelen over de borden met spinazie. Rest van paprika erop leggen en met rest van spek bestrooien.

algemeenPrijs per persoon 0.93 (in 2007)