Caribische rijstschotel (jambalaya)

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g diepvries scampi's
- 200 g chorizoworst
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 grote ui
- 2 stengels bleekselderij
- 1 rode paprika
- 500 g Tasty Tom trostomaten
- 2 el verse platte peterselie
- 1 rode peper
- 200 g achterham
- 300 g witte rijst
- 500 ml kippenbouillon van tablet
Advertentie
Bereiden
- Ontdooi de scampi volgens de aanwijzingen op de verpakking en pel ze. Snijd de chorizo in blokjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de chorizo op laag vuur uit. Schep de chorizo op een bordje. Bak de garnalen in het bakvet van de chorizo al omscheppend 2-3 min., tot ze gaar en roze zijn.
- Snipper de ui en snijd de bleekselderij in blokjes. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Snijd de tomaten in vieren en de peterselie fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Snijd de peper in ringetjes. Gebruik ook de zaadjes van de rode peper. Snijd de ham in grove stukken. Schep naast de chorizo op het bord.
- Bak in de rest van het bakvet de ui, bleekselderij, paprika en rode peper 2-3 min. Schep de ham, chorizo, tomaat en rijst erdoor en bak 1-2 min. zachtjes. Schenk de bouillon erbij en kook de rijst afgedekt in 20 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Schep de helft van de scampi erdoor. Verdeel in grote kommen en verdeel de rest van de scampi en de peterselie erover.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 660 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 79 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 0 g
Pittigheid
Ook te zien in
Caribische rijstschotel (jambalaya)
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Caribische rijstschotel (jambalaya)
- 500 g diepvries scampi's
- 200 g chorizoworst
Ontdooi de scampi volgens de aanwijzingen op de verpakking en pel ze. Snijd de chorizo in blokjes.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de chorizo op laag vuur uit. Schep de chorizo op een bordje.
Bak de garnalen in het bakvet van de chorizo al omscheppend 2-3 min., tot ze gaar en roze zijn.
- 1 grote ui
- 2 stengels bleekselderij
- 1 rode paprika
- 500 g Tasty Tom trostomaten
- 2 el verse platte peterselie
Snipper de ui en snijd de bleekselderij in blokjes. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Snijd de tomaten in vieren en de peterselie fijn.
- 1 rode peper
- 200 g achterham
Snijd het steeltje van de rode peper. Snijd de peper in ringetjes. Gebruik ook de zaadjes van de rode peper. Snijd de ham in grove stukken.
Schep naast de chorizo op het bord. Bak in de rest van het bakvet de ui, bleekselderij, paprika en rode peper 2-3 min.
- 300 g witte rijst
- 500 ml kippenbouillon van tablet
Schep de ham, chorizo, tomaat en rijst erdoor en bak 1-2 min. zachtjes. Schenk de bouillon erbij en kook de rijst afgedekt in 20 min. gaar.
Breng op smaak met peper en zout. Schep de helft van de scampi erdoor.
Verdeel in grote kommen en verdeel de rest van de scampi en de peterselie erover.