Slan­ke mous­sa­ka met ve­ga ge­hakt

Breng een ode aan de aubergine met deze Griekse golden oldie.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 375 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(461) waardeer
grieks hoofdgerecht Breng een ode aan de aubergine met deze Griekse golden oldie. 4 personen
3 461

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de rulstukjes toe en bak 2 min. mee. Voeg de tomato frito toe en bak 1 min. mee. Voeg de kaneel en het water toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de saus 3 min.
  3. Snijd de aubergines in ronde plakken van een ½ cm. Kook de aubergineplakken in kokend water met zout 1 min. Giet af en laat uitlekken.
  4. Leg de helft van de aubergine in de ovenschaal. Dek af met het gehaktmengsel en de rest van de aubergine. Bestrooi met de kaas en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

combinatietip:

Lekker met meergranen stokbrood

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 20 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
februari 2020 , Receptkaart 2006 week 18-19

Slanke moussaka met vega gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Slan­ke mous­sa­ka met ve­ga ge­hakt

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

3
3
  • 3 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 175 g vegetarische basis rulstukjes

Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de rulstukjes toe en bak 2 min. mee.

5
5
  • 350 g tomato frito
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 100 ml water

Voeg de tomato frito toe en bak 1 min. mee. Voeg de kaneel en het water toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de saus 3 min.

6
6
  • 2 aubergines

Snijd de aubergines in ronde plakken van een ½ cm. Kook de aubergineplakken in kokend water met zout 1 min. Giet af en laat uitlekken.

7
7

Leg de helft van de aubergine in de ovenschaal. Dek af met het gehaktmengsel en de rest van de aubergine.

8
8
  • 150 g geraspte kaas 30+

Bestrooi met de kaas en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

combinatietip:

Lekker met meergranen stokbrood

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.