bewaar
Slanke moussaka met vega gehakt
Slanke moussaka met vega gehakt
bewaar

Slanke moussaka met vega gehakt

Breng een ode aan de aubergine met deze Griekse golden oldie.

20 min. bereiden
30 min. wachten
478waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

2 tenen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

175 g

vegetarische basis rulstukjes

350 g

tomato frito

1 tl

gemalen kaneel

100 ml

water

2

aubergines

150 g

geraspte kaas 30+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)

Breng een ode aan de aubergine met deze Griekse golden oldie.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de rulstukjes toe en bak 2 min. mee. Voeg de tomato frito toe en bak 1 min. mee. Voeg de kaneel en het water toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de saus 3 min.

3

Snijd de aubergines in ronde plakken van een ½ cm. Kook de aubergineplakken in kokend water met zout 1 min. Giet af en laat uitlekken.

4

Leg de helft van de aubergine in de ovenschaal. Dek af met het gehaktmengsel en de rest van de aubergine. Bestrooi met de kaas en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

tip

combinatietipLekker met meergranen stokbrood