bewaar
Moussaka met aubergine en aardappel
Moussaka met aubergine en aardappel
bewaar

Moussaka met aubergine en aardappel

30 min. bereiden
30 min. oventijd
287waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

aubergines

470 g

sugo verdure tomatensaus in pot

175 g

roerbaktofu fijngekruid

8 el

traditionele olijfolie

200 ml

room culinair

150 g

geraspte belegen 30+ kaas

450 g

koelverse aardappelschijfjes

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de aubergines in plakken van ½ cm dik en bestrooi met zout. Verhit in een pan de tomatensaus en de tofu. Verhit in een koekenpan de olie en bak de helft van de aubergineplakken aan beide kanten lichtbruin. Laat op keukenpapier uitlekken. Herhaal dit met de andere plakken aubergine. Meng de room Culinair met de kaas. Vet de ovenschaal in. Vul de ovenschaal met de helft van de aubergineplakken, de helft van de tomatensaus en de aardappelschijfjes. Verdeel de rest van de tomatensaus erover. Leg de rest van de aubergineplakjes erop en schenk de room erover. Bestrooi met de kaas. Bak de moussaka in het midden van oven in ca. 30 min. gaar.

tip

combinatietipLekker met groene salade en yoghurtdressing.