bewaar
Aardbeien met hüttenkäse en honing
Aardbeien met hüttenkäse en honing
bewaar

Aardbeien met hüttenkäse en honing

20 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

aardbeien

200 g

hüttenkäse

2 eetlepels

verse muntblaadjes

250 g

halfvolle kwark

100 g

suiker

3 eetlepels

honing

Aan de slag

Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd de grootste vruchten doormidden of in drieën. Breng 100 ml water met de suiker aan de kook en los al roerend de suiker op. Voeg de aardbeien toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes doorkoken. Laat de aardbeien in de siroop afkoelen. Meng de hüttenkäse met de honing, een eetlepel munt en de kwark. Verdeel dit mengsel over vier diepe borden. Schep de afgekoelde aardbeien met een schuimspaan uit het vocht en verdeel ze over de hüttenkäse. Verdeel de rest van de munt over de aardbeien.

tip

algemeenMet de aarbeiensiroop die je overhoudt, kun je je eigen limonade maken.