bewaar
Reuzengehaktschijf met boontjes
Reuzengehaktschijf met boontjes
bewaar

Reuzengehaktschijf met boontjes

30 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

rundergehakt

1

middelgroot ei

2 el

tomatenketchup

4 el

paneermeel

5 el

margarine

450 g

krielaardappelen

600 g

verse sperziebonen

Aan de slag

1

Meng het gehakt met ei, tomatenketchup, zout, peper en paneermeel en maak er platte schijven van. Verhit in een kleine koekenpan de helft van de margarine.

2

Leg de gehaktschijf er plat in en dek met een pan af. Laat aan beide kanten 8 min. gaar bakken. Verhit de rest van de margarine in een koekenpan en bak de krieltjes in 12 minuten bruin. Schep af en toe om.

3

Maak de boontjes schoon en kook in 4 minuten halfgaar. Lek uit en bak vervolgens 2 min. mee met de aardappelen. Snijd de gehaktschijf in vier punten en serveer met aardappeltjes en boontjes.