Ho­me­ma­de vis­sticks met boon­tjes & ci­troen­mayo

Zelf vissticks maken is een makkie. Echt!

(0) waardeer
hoofdgerecht Zelf vissticks maken is een makkie. Echt! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd elke aardappel in 4 gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min gaar. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen 6 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de citroen uit. Meng de mayonaise met 1 el citroensap (bij 4 personen) en het –rasp. Breng op smaak met peper.
  3. Bestrooi de pangasiusfilets met peper en eventueel zout en snijd in 8 repen van 3 cm breed. Roer de eieren los in een diep bord en strooi de panko in een ander diep bord. Haal de vis eerst door het ei en vervolgens door de panko. Verhit de helft van de boter in 2 koekenpannen en bak de vissticks in 5 min. rondom goudbruin en gaar.
  4. Giet de aardappelen af, maar vang wat kookvocht op. Stamp met de rest van de boter en 150 ml kookvocht (bij 4 personen) tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper.
  5. Verdeel de boontjes, aardappelpuree en vissticks over de borden. Bestrooi de boontjes met de gebakken uitjes en serveer de citroenmayonaise erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 36 2018

Homemade vissticks met boontjes & citroenmayo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ho­me­ma­de vis­sticks met boon­tjes & ci­troen­mayo

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen en snijd elke aardappel in 4 gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min gaar.

2
2
  • 800 g verse sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen 6 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

3
3
  • 1 citroen
  • 4 el mayonaise

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de citroen uit. Meng de mayonaise met 1 el citroensap (bij 4 personen) en het –rasp. Breng op smaak met peper.

4
4
  • 525 g verse pangasiusfilets
  • 2 middelgrote eieren
  • 50 g panko

Bestrooi de pangasiusfilets met peper en eventueel zout en snijd in 8 repen van 3 cm breed. Roer de eieren los in een diep bord en strooi de panko in een ander diep bord.

5
5
  • 40 g ongezouten roomboter

Haal de vis eerst door het ei en vervolgens door de panko. Verhit de boter in 2 koekenpannen en bak de vissticks in 5 min. rondom goudbruin en gaar.

6
6
  • 40 g ongezouten roomboter

Giet de aardappelen af, maar vang wat kookvocht op. Stamp met de rest van de boter en 150 ml kookvocht (bij 4 personen) tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper.

7
7
  • 60 g gebakken uitjes

Verdeel de boontjes, aardappelpuree en vissticks over de borden. Bestrooi de boontjes met de gebakken uitjes en serveer de citroenmayonaise erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.