Ge­hakt­bal­len in bier­saus met kriel en sper­zie­bo­nen

Met biersaus wordt alles nóg lekkerder. Ook die alledaagse gehaktballen!

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Met biersaus wordt alles nóg lekkerder. Ook die alledaagse gehaktballen! 4 personen
4 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de krieltjes in 10 min. gaar. Giet af en laat uitlekken. Verhit de boter en bak de krieltjes met peper en eventueel zout in 14 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de runderballetjes in 3 min. rondom bruin. Voeg het bier en de stroop toe, breng aan de kook en laat op middelhoog vuur in ca. 7 min. gaar worden. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  2. Kook de saus op hoog vuur in tot hij aan de achterkant van een houten lepel blijft plakken. Dit duurt ca. 5 min. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook de sperziebonen in 7 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Bestrooi met de gebakken uitjes. Serveer de gehaktballetjes in biersaus met de sperziebonen en gebakken krieltjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Gehaktballen in biersaus met kriel en sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­bal­len in bier­saus met kriel en sper­zie­bo­nen

1
1
  • 500 g krieltjes

Kook de krieltjes in 10 min. gaar. Giet af en laat uitlekken.

2
2
  • 25 g ongezouten boter

Verhit de boter en bak de krieltjes met peper en eventueel zout in 14 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

3
3
  • 25 g ongezouten boter
  • 12 Hollandse runderballetjes

Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de runderballetjes in 3 min. rondom bruin.

4
4
  • 300 ml Leffe bruin
  • 3 el appelstroop

Voeg het bier en de stroop toe, breng aan de kook en laat op middelhoog vuur in ca. 7 min. gaar worden.

5
5

Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

6
6

Kook de saus op hoog vuur in tot hij aan de achterkant van een houten lepel blijft plakken. Dit duurt ca. 5 min.

7
7
  • 800 g verse sperziebonen

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook de sperziebonen in 7 min. beetgaar.

8
8
  • 4 el gebakken uitjes

Giet af en laat goed uitlekken. Bestrooi met de gebakken uitjes.

9
9

Serveer de gehaktballetjes in biersaus met de sperziebonen en gebakken krieltjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.