Ho­me­ma­de vis­sticks

Een broodje met vissticks: hoe jong of oud je ook bent, het blijft lekker.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een broodje met vissticks: hoe jong of oud je ook bent, het blijft lekker. 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de kabeljauwfilets in de lengte en bestrooi met peper en zout. Roer de eieren los in een diep bord. Strooi de panko in een ander diep bord. Haal de vis eerst door het ei en dan door de panko. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de helft van de vissticks in 5 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan, leg op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Herhaal met de rest van de olie en vissticks.
  2. Verhit ondertussen de spinazie à la creme volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook in de laatste minuut de erwten mee. Pureer met de staafmixer tot een puree. Snijd de komkommer in plakjes. Besmeer de sneetjes brood elk met 2 el puree. Verdeel de vissticks, komkommer en ketchup erover. Dek af met de rest van de sneetjes. Serveer met de rest van de puree.
video

Ho­me­ma­de vis­sticks

leuk & snel - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
September 2017

Homemade vissticks

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ho­me­ma­de vis­sticks

1
1
  • 520 g verse kabeljauwfilets
  • 2 middelgrote eieren

Halveer de kabeljauwfilets in de lengte en bestrooi met peper en zout. Roer de eieren los in een diep bord.

2
2
  • 100 g panko Japans paneermeel

Strooi de panko in een ander diep bord. Haal de vis eerst door het ei en dan door de panko.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de helft van de vissticks in 5 min. rondom goudbruin en gaar.

4
4
  • 2 el traditionele olijfolie

Neem uit de pan, leg op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Herhaal met de rest van de olie en vissticks.

5
5
  • 300 g diepvries spinazie à la crème
  • 300 g diepvries tuinerwten

Verhit ondertussen de spinazie à la creme volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook in de laatste minuut de erwten mee.

6
6

Pureer met de staafmixer tot een puree.

7
7
  • ½ komkommer
  • 4 el ketchup
  • 4 sneetjes speltbrood

Snijd de komkommer in plakjes. Besmeer de sneetjes brood elk met 2 el puree. Verdeel de vissticks, komkommer en ketchup erover.

8
8
  • 4 sneetjes speltbrood

Dek af met de rest van de sneetjes. Serveer met de rest van de puree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.