bewaar
Romige spaghetti met pangrattato
Romige spaghetti met pangrattato
bewaar

Romige spaghetti met pangrattato

De crunchy knoflook-kruidentopping maakt dit pastagerecht echt af.

15 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

spaghetti

200 g

magere gerookte spekreepjes

450 g

diepvries spinazie à la crème

300 g

spinazie (gewassen)

125 g

kruidenkaas light

1 teen

knoflook

1 el

gedroogde Provençaalse kruiden

50 g

panko Japans paneermeel

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

De crunchy knoflook-kruidentopping maakt dit pastagerecht echt af.

Aan de slag

1

Breng een pan ruim water met zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes in 6 min. uit.

2

Verhit ondertussen in een andere koekenpan de spinazie à la crème. Voeg als de spinazie warm is, in delen de verse spinazie toe en laat slinken. Meng de kruidenkaas erdoor en houd warm op laag vuur. Roer regelmatig.

3

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat voor de pangrattoto het bakvet in de pan en voeg de knoflook, kruiden en panko toe. Bak in 3 min. goudbruin op middelhoog vuur. Giet de spaghetti af en doe in een schaal. Schep de spinaziesaus erop en bestrooi met de spekjes. Bestrooi met een deel van de pangrattato. Serveerde rest van de pangrattoto er apart bij.

tip

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.