bewaar
Visballetjes met puree en peentjes
Visballetjes met puree en peentjes
bewaar

Visballetjes met puree en peentjes

40 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kilo

kruimige aardappels

1 bos

bospeen

2 schaaltjes

viskrokantjes

1 zakje

verse dille

125 ml

crème fraîche

2 eetlepels

boter

2 eetlepels

suiker

3 eetlepels

olijfolie

Aan de slag

Kook de aardappels afgedekt in 20 minuten in een bodempje water met zout gaar. Schil de peentjes. Smelt de boter in een hapjespan en bak de peentjes rondom 3 minuten op matig vuur. Voeg een bodempje water toe en stoof de peentjes in 4-5 minuten beetgaar. Roer de suiker door de peentjes en laat het kookvocht met peentjes op hoog vuur (zonder deksel) inkoken tot het bijna verdampt is. Breng de peentjes op smaak met zout en peper. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en bak de viskrokantjes volgens de aanwijzing op de verpakking rondom goudbruin. Giet de aardappels af (bewaar een beetje kookvocht) en stamp ze fijn. Roer de dille en de crème fraîche erdoor tot een gladde, romige puree ontstaat. Voeg indien nodig nog een beetje kookvocht toe en breng de puree op smaak met zout en peper. Schep de dillepuree op vier borden en leg de viskrokantjes en de peentjes ernaast.