bewaar
Varkensfilet met grove-mosterdsaus en puree
Varkensfilet met grove-mosterdsaus en puree
bewaar

Varkensfilet met grove-mosterdsaus en puree

35 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

vastkokende aardappels

2 eetlepels

boter

4

varkensfilets

3 eetlepels

grove mosterd

125 ml

crème fraîche

3 eetlepels

olijfolie

2

rode uien

2 zakken

verse spinazie

Aan de slag

Aardappels afgedekt in 20 min. gaarkoken. In koekenpan boter verhitten. Varkensfilets hierin in 8 min. gaarbakken, halverwege keren. Vlees met zout en peper naar smaak bestrooien, uit pan nemen en (in aluminiumfolie verpakt) warmhouden. Vuur hoog zetten, aanbaksels losroeren en mosterd met crème fraîche (1 el bewaren) erdoor roeren. Intussen in wok 2 el olie verwarmen en hierin ui op laag vuur fruiten. Spinazie toevoegen, vuur hoog draaien en in 4-5 min. al roerbakkend laten slinken. Naar smaak zout en peper toevoegen. Aardappels afgieten en met rest van olie en achtergehouden crème fraîche tot smeuïge puree fijnstampen. Puree met zout en peper op smaak brengen. Varkensfilet met aardappelpuree en spinazie over vier borden verdelen en met mosterdsaus serveren.

algemeenOm gekookte aardappels te bewaren, kunt u ze het beste goed droog stomen en daarna laten afkoelen. Bewaar ze luchtdicht in de koelkast.