bewaar
Posteleinstamppot met tomaat
Posteleinstamppot met tomaat
bewaar

Posteleinstamppot met tomaat

25 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappels

4

sjalotten

3 eetlepels

vloeibare margarine

175 g

Quorn-stukjes

3

tomaten

2 eetlepels

lichte sojasaus

300 g

postelein

200 ml

halfvolle melk

Aan de slag

Aardappels in weinig water met zout afgedekt in 20 min. gaarkoken. Intussen helft van sjalotten in 2 el margarine goudbruin bakken. Quorn en tomaten aan sjalot toevoegen en al omscheppend 5 min. meebakken. Quorn afblussen met sojasaus en warmhouden. Postelein wassen, in vergiet laten uitlekken en in schone handdoek drogen. Melk in steelpan of magnetron verwarmen. Aardappels afgieten en met melk en 1 el margarine tot smeuïge puree stampen. Postelein en rest van sjalotten erdoor roeren, op smaak brengen met zout en peper. Stamppot serveren met Quorn.