bewaar
Aardappelschotel met witte kaas en spinazietomaten
Aardappelschotel met witte kaas en spinazietomaten
bewaar

Aardappelschotel met witte kaas en spinazietomaten

25 min. bereiden
45 min. wachten
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

nieuwe aardappels

400 ml

halfvolle melk

4

eieren

100 g

witte kaasblokjes

2 el

olijfolie

300 g

panklare spinazie

15 g

verse munt

6

trostomaten

4 el

rode pesto

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • wok

  • aluminiumfolie

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 ºC. Aardappels in keukenmachine of met mes in dunne plakjes snijden. Melk en eieren met 2 tl zout en peper mengen. Helft van aardappels dakpansgewijs in schaal leggen, kaasblokjes erover strooien en rest van aardappels erop leggen. Melkmengsel erover gieten. Schotel afdekken met aluminiumfolie en in midden van oven in 45 min. gaar laten worden. Olie in wok verhitten. Spinazie toevoegen, al omscheppend in 3 min. laten slinken en laten afkoelen. Spinazie mengen met munt en op smaak brengen met zout en peper. Plakken tomaat besmeren met pesto. Aardappelschotel serveren met tomaten en spinazie.