bewaar
Wortelsoep met witte bonen en gember
Wortelsoep met witte bonen en gember
bewaar

Wortelsoep met witte bonen en gember

30 min. bereiden
102waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

2 eetlepels

olie

700 g

winterwortels

2 cm

verse gember

1 liter

groentebouillon

½ bakje

stoneleeks

1 potje

witte bonen

1

bruin stokbrood

boter

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Uien pellen en snipperen. In soeppan olie verhitten en ui 3 min. fruiten. Wortels schillen en in plakjes snijden. Gember schillen en raspen. Wortel en gember door uimengsel scheppen en bouillon erbij schenken. Aan de kook brengen en soep 15 min. koken. Stoneleeks schoonmaken en in ringetjes snijden. Witte bonen afgieten. Met staafmixer soep pureren. Bonen door soep roeren en soep opnieuw aan de kook brengen. Soep met zout en peper op smaak brengen. Soep over vier borden verdelen en met stoneleeks garneren. Met brood en boter serveren.