Herfst­mi­ne­stro­ne met wit­te bo­nen, spek­jes en Par­me­zaan­se kaas

Dalende temperaturen en vallende blaadjes: dat vraagt om een stevige soep.

(18) waardeer
italiaans hoofdgerecht Dalende temperaturen en vallende blaadjes: dat vraagt om een stevige soep. 4 personen
4 18

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • soeppan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C en bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bak ondertussen de spekjes in een soeppan zonder olie of boter in 5 min. op middelhoog vuur.
  3. Voeg de groentebouillon, boerensoepgroente en witte bonen in tomatensaus toe.
  4. Breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur ca. 8 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en garneer de soep met de kaas.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in

Herfstminestrone met witte bonen, spekjes en Parmezaanse kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Herfst­mi­ne­stro­ne met wit­te bo­nen, spek­jes en Par­me­zaan­se kaas

1
1
  • 1 afbakstokbrood

Verwarm de oven voor op 220 °C en bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 250 g gerookte spekreepjes

Bak ondertussen de spekjes in een soeppan zonder olie of boter in 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 1 liter groentebouillon van tablet
  • 700 g verse boerensoepgroenten
  • 360 g witte bonen in tomatensaus

Voeg de groentebouillon, boerensoepgroente en witte bonen in tomatensaus toe.

4
4

Breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur ca. 8 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 75 g Parmigiano Reggiano

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en garneer de soep met de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.