bewaar
Herfstminestrone met witte bonen, spekjes en Parmezaanse kaas
Herfstminestrone met witte bonen, spekjes en Parmezaanse kaas
bewaar

Herfstminestrone met witte bonen, spekjes en Parmezaanse kaas

Dalende temperaturen en vallende blaadjes: dat vraagt om een stevige soep.

15 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

afbakstokbrood

250 g

gerookte spekreepjes

1 liter

groentebouillon van tablet

700 g

verse boerensoepgroente

360 g

witte bonen in tomatensaus

75 g

Parmigiano Reggiano

Dit heb je nodig

  • soeppan

Dalende temperaturen en vallende blaadjes: dat vraagt om een stevige soep.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C en bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Bak ondertussen de spekjes in een soeppan zonder olie of boter in 5 min. op middelhoog vuur.

3

Voeg de groentebouillon, boerensoepgroente en witte bonen in tomatensaus toe.

4

Breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur ca. 8 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en garneer de soep met de kaas.