Oven­scho­tel met au­ber­gi­ne en wit­te bo­nen

Pas op: heet! Dit dagje-zonder-vlees-gerecht is zo gemaakt. De oven doet de rest.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 580 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(4) waardeer
italiaans hoofdgerecht Pas op: heet! Dit dagje-zonder-vlees-gerecht is zo gemaakt. De oven doet de rest. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergines in lange plakken van een ½ cm. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 10 min. in de oven.
  2. Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakken, rasp de Parmezaanse kaas en snijd het basilicum grof.
  3. Neem de aubergines uit de oven. Bedek de bodem van de ingevette ovenschaal met 1/3 van de aubergines. Verdeel hier achtereenvolgens de helft van de bonen met tomaat, de helft van de mozzarella, 1/3 van het basilicum en 1/3 van de aubergines over. Herhaal en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  4. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en bestrooi met de rest van het basilicum. Serveer met de ciabatta.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 39-40

Ovenschotel met aubergine en witte bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met au­ber­gi­ne en wit­te bo­nen

1
1
  • 3 aubergines

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergines in lange plakken van een ½ cm.

2
2
  • 3 el (olijf)olie

Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

3
3

Bak ca. 10 min. in de oven.

4
4
  • 125 g mozzarella
  • 75 g Parmigiano Reggiano
  • 15 g verse basilicum

Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakken, rasp de Parmezaanse kaas en snijd het basilicum grof.

5
5

Neem de aubergines uit de oven. Bedek de bodem van de ingevette ovenschaal met 1/3 van de aubergines.

6
6
  • 270 g witte bonen met tomaat

Verdeel hier achtereenvolgens de helft van de bonen met tomaat, de helft van de mozzarella, 1/3 van het basilicum en 1/3 van de aubergines over.

7
7
  • 270 g witte bonen met tomaat

Herhaal en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

8
8

Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en bestrooi met de rest van het basilicum.

9
9
  • 1 ciabatta

Serveer met de ciabatta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.