bewaar
Ovenschotel met aubergine en witte bonen
Ovenschotel  met aubergine en witte bonen
bewaar

Ovenschotel met aubergine en witte bonen

Deze ovenschotel ziet eruit alsof je uren in de keuken stond. Werkelijkheid: jij was 15 minuten bezig en de oven deed de rest.

15 min. bereiden
35 min. oventijd
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

aubergines

3 el

milde olijfolie

125 g

mozzarella

75 g

Parmigiano Reggiano

15 g

verse basilicum

540 g

witte bonen in tomatensaus

1

ciabatta

Dit heb je nodig

  • bakplaten

  • bakpapier

  • rasp

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Deze ovenschotel ziet eruit alsof je uren in de keuken stond. Werkelijkheid: jij was 15 minuten bezig en de oven deed de rest.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm en leg de plakken op 2 met bakpapier beklede bakplaten (of gebruik 1 bakplaat en 1 ovenschaal). Besprenkel de plakken met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 10 min. in de oven.

2

Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakken, rasp de Parmezaanse kaas en snijd het basilicum grof.

3

Neem de aubergines uit de oven. Bedek de bodem van de ovenschaal met ⅓ van de aubergine. Verdeel er de helft van de witte bonen in tomatensaus, de helft van de mozzarella, ⅓ van het basilicum en weer ⅓ van de aubergines over. Herhaal en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

4

Neem uit de oven en bestrooi met de rest van het basilicum. Serveer met de ciabatta.