bewaar
Ovenschotel witte bonen in tomatensaus
Ovenschotel witte bonen in tomatensaus
bewaar

Ovenschotel witte bonen in tomatensaus

Een ovenschotel die maar een paar minuutjes in de oven moet: dat is handig!

20 min. bereiden
3 min. oventijd
109waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

vloeibare bak en braad

300 g

runderchipolata

20 g

verse Italiaanse kruiden

700 g

witte bonen in tomatensaus

400 g

tomatenblokjes

900 g

aardappelpuree met boter

1

beschuit

15 g

ongezouten roomboter

150 g

gemengde sla

50 ml

sladressing naturel

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Een ovenschotel die maar een paar minuutjes in de oven moet: dat is handig!

Aan de slag

1

Verwarm de grill voor. Verhit de braadboter in een koekenpan en bak de worstjes in 6 min. rondom bruin. Ris intussen de kruiden van de steel en snijd fijn. Verwarm de bonen, tomaatblokjes zonder sap en kruiden enkele min. in een braadpan. Doe het bonenmengsel over in een ovenschaal of braadslee. Snijd de worstjes in plakjes en schep deze door het bonenmengsel.

2

Verwarm de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel deze over de bonenschotel. Verkruimel het beschuit en verdeel over de puree. Snijd de boter in klontjes en verdeel over de schotel. Grill in 3 min. bruin. Serveer de bonenschotel met salade en dressing.