bewaar
Kipfilet met warme tomatenvinaigrette
Kipfilet met warme tomatenvinaigrette
bewaar

Kipfilet met warme tomatenvinaigrette

20 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

broccoli

½ potje

gedroogde tomaten in olie

700 g

frites

1 schaaltje

kipfilet

1 eetlepel

(wijn)azijn

frituurvet

Dit heb je nodig

  • frituurpan

Aan de slag

Frituurvet verhitten. Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen, stelen in stukjes snijden en broccoli in 8 min. beetgaar koken. Gedroogde tomaten in reepjes snijden. Frites volgens gebruiksaanwijzing bakken. Kipfilet in plakjes snijden en met zout en peper bestrooien. In koekenpan 3 el tomatenolie verhitten en kip aan beide zijden 2 min. bakken. Vlees uit pan scheppen en warmhouden. Azijn bij bakvet schenken, tomaatjes erdoor roeren en geheel warm laten worden. Kip met vinaigrette, broccoli en frites serveren. Lekker met aïoli (knoflookmayonaise) bij de frites.