Knap­pe­ri­ge ba­naan­tof­fees

(58) waardeer
nagerecht 4 personen
4 58

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid 2 vellen filodeeg uit op het werkvlak, bestrijk ze dun met olie en leg de andere vellen deeg erop. Bestrijk de bovenkant met honing. Snijd de filodeegvellen elk in 6 vierkanten; in totaal zijn er nu 12 vierkanten. Snijd de bananen elk in 6 stukken en leg deze op de vierkanten. Bestrooi de banaan met wat kaneel. Rol het deeg rond elk stuk banaan en draai de uiteinden als een toffee dicht. Leg de banaantoffees op een bakplaat en bestrijk de buitenkant licht met olie. Bak ze in de oven in 12-15 minuten knapperig en goudbruin. Leg op vier borden telkens 3 banaantoffees en schep er een bolletje kaneelijs naast.

Tip:

Bestrooi de bananentoffees voordat ze in de oven gaan met sesamzaad. Of strooi, direct nadat ze uit de oven komen, wat poedersuiker over de toffees.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.