bewaar
Zalmburgers met kerrie-aardappeltjes
Zalmburgers met kerrie-aardappeltjes
bewaar

Zalmburgers met kerrie-aardappeltjes

15 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 duopak

voorgekookte aardappelschijfjes

5 el

olie

1 el

kerriepoeder

1 blik

roze zalm

1 dunne

prei

1 tl

gemberpoeder

1

ei

3 el

Japanse sojasaus

2

komkommers

Aan de slag

Roerbak de aardappels op matig vuur in 3 el olie in 10-12 min. bruin en gaar. Bestrooi ze tijdens het bakken met kerriepoeder, zout en peper. Giet de zalm af, verwijder harde stukjes en prak de vis in een kom fijn. Meng prei, gemberpoeder, ei en sojasaus erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Kneed alles goed door, vorm er 8-12 balletjes van en druk ze plat. Bak de burgers in de rest van de olie in 2-3 min. bruin. Snijd de komkommers in dunne plakjes en serveer die bij de zalmburgers met kerrie-aardappeltjes.