bewaar
Penne met geitenkaas
Penne met geitenkaas
bewaar

Penne met geitenkaas

25 min. bereiden
133waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

penne rigate

½ zakje

pijnboompitten

200 g

zachte geitenkaas

200 ml

droge witte wijn

2

sjalotten

250 ml

slagroom

1 zakje

verse munt

Aan de slag

Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin en laat ze op een bord afkoelen. Verbrokkel de zachte geitenkaas. Breng de wijn met de gesnipperde sjalotten in een wijde pan aan de kook en laat het vocht op hoog vuur tot de helft inkoken. Schenk de room erbij en verwarm de saus nog 2-3 minuten. Neem de pan van het vuur en schep de helft van de geitenkaas en munt door de saus. Schep de penne door de muntsaus en verdeel het gerecht over vier warme, diepe borden. Meng de rest van de geitenkaas en munt met de pijnboompitten en strooi dit over de pasta.

tip

algemeenVervang deze geitenkaas eventueel door smeerbare, zachte geitenkaas (2 doosjes à 150 g, Chavrine). Laat de kaas in de room smelten en garneer met de pijnboompitten en munt.