bewaar
Stokbrood met braadworst en witlofsla
Stokbrood met braadworst en witlofsla
bewaar

Stokbrood met braadworst en witlofsla

30 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

braadworsten

25 g

boter

4 struikjes

witlof

2 eetlepels

witte wijnazijn

3 eetlepels

olijfolie

2 theelepels

mosterd

½ eetlepel

gemalen komijn

2 kleine

stokbroden

150 g

piccalilly

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Braadworsten wellen en in boter bakken volgens aanwijzing op verpakking. Witlof in de lengte in dunne reepjes snijden. In grote kom azijn met olie, mosterd en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen en komijnzaad erdoor roeren. Witlof met dressing omscheppen. Braadworsten in de lengte doormidden snijden en in hete grillpan aan beide kanten even roosteren, zodat ze een mooi bruin grillpatroon krijgen. Stokbroden halveren, opensnijden en op vier borden leggen. Witlofsla over stokbrood verdelen en braadworsten erop leggen. Piccalilly naar smaak erop scheppen.

algemeenVervang de witlof door spitskool of gekookte wijnzuurkool met spekjes (goed uitgelekt).