bewaar
Gestoofde zalm met courgettesalade
Gestoofde zalm met courgettesalade
bewaar

Gestoofde zalm met courgettesalade

15 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

citroen

250 g

zalmfilet

2 eetlepels

vloeibare margarine

1 bak

aardappelpuree

1

courgette

2 eetlepels

olijfolie met basilicum

2 eetlepels

bieslook

25 g

hazelnoten

Aan de slag

Citroen schoonboenen, schil eraf raspen en vrucht uitpersen. Zalm bestrooien met zout, peper en wat citroenrasp en 2 el citroensap erover sprenkelen. Zalm in margarine en met deksel schuin op (hapjes)pan in 6-8 min. bijna gaar stoven. Aardappelpuree in magnetron verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Courgette in dunne plakken schaven of snijden. In slaschaal 2 el citroensap met basilicumolie, bieslook en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Courgetteplakken door dressing scheppen. Hazelnoten over puree strooien. Zalm serveren met puree en courgettesalade.