bewaar
Pappardelle met paddestoelen en ham
Pappardelle met paddestoelen en ham
bewaar

Pappardelle met paddestoelen en ham

20 min. bereiden
89waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 eetlepels

olijfolie

500 g

kastanjechampignons

200 ml

crème fraîche

2 theelepels

kruidenbouillonpoeder

150 g

Grana Padano

2 bakken

koelverse pappardelle

200 g

rauwe ham

1 zakje

verse peterselie

Aan de slag

In koekenpan olie verhitten en champignons op matig vuur in 10 min. gaarbakken, af en toe omscheppen. In steelpan crème fraîche verwarmen. Bouillonpoeder en kaas erdoor roeren en blijven roeren tot kaas gesmolten is. Kaassaus op smaak brengen met wat peper en eventueel zout. Intussen pappardelle beetgaar koken volgens aanwijzing op verpakking. Hamreepjes en peterselie door champignons scheppen en 1 min. meebakken. Pappardelle afgieten. Champignons erdoor scheppen. Pasta over vier diepe borden verdelen en kaassaus erop scheppen. Lekker met een salade van eikenbladslamelange en tomaten.

tip

algemeenVervang voor een pasta zonder vlees de ham door geroosterde hazelnoten.