bewaar
Pastasalade met geroosterde groenten en geitenkaas
Pastasalade met geroosterde groenten en geitenkaas
bewaar

Pastasalade met geroosterde groenten en geitenkaas

Zomerse avonden worden nóg leuker met deze frisse salade boordevol groenten.

40 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

knolselderij

400 g

winterpeen

6 el

traditionele olijfolie

250 g

farfalle

15

zwarte olijven zonder pit

75 g

rucolasla

½

citroen

100 g

zachte geitenkaas

Zomerse avonden worden nóg leuker met deze frisse salade boordevol groenten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 ºC. Snijd de knolselderij in plakken, snijd deze dun en snijd ze daarna in blokjes. Snijd de winterpeen dun en daarna in blokjes. Schep de groenten in een braadslee samen met de helft van de olie om. Strooi er peper en zout over.

2

Rooster in een de de groenten in 20-25 min. lichtbruin een gaar. Schep af en toe om. Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af, doe over in de slakom en laat afkoelen tot lauwwarm.

3

Halveer de olijven. Scheur de rucola grof. Knijp het sap uit de citroen boven de slakom. Schep de groenten, olijven, rucola, citroensap en de rest van olie door de pasta. Verkruimel de geitenkaas erboven. Schep de salade losjes om.