Lauwwarme couscoussalade
Deze maaltijdsalade is in 20 minuutjes klaar. De kaneel geeft het gerecht een exotisch tintje.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 6 tomaten
- 2 uien
- 300 g couscous
- 3 el zonnebloemolie
- 175 g vega fijngehakt (schaal)
- 4 el tomatenketchup
- 1 tl kaneel
- 75 g rucolaslamelange (zakje)
- 150 g witte kaasblokjes
Advertentie
Bereiden
- Snijd de tomaten in blokjes. Snipper de uien. Wel de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verhit de olie in de pan en bak het vega gehakt 4 min. Bak de laatste 2 min. de ui mee.
- Meng de couscous met de tomatenketchup, tomaat, gehakt, ui en kaneelpoeder. Schep de rucola door de lauwwarme couscous en garneer met kaasblokjes.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 565 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 71 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 805 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Lauwwarme couscoussalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Lauwwarme couscoussalade
- 6 tomaten
- 2 uien
- 300 g couscous
Wel de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
- 3 el zonnebloemolie
- 175 g vega fijngehakt
Verhit de olie in de pan en bak het vega gehakt 4 min. Bak de laatste 2 min. de ui mee.
- 4 el tomatenketchup
- 1 tl kaneel
- 75 g rucolaslamelange
- 150 g witte kaasblokjes
Meng de couscous met de tomatenketchup, tomaat, gehakt, ui en kaneelpoeder. Schep de rucola door de lauwwarme couscous en garneer met kaasblokjes.