bewaar
Aubergine gevuld met pittig fijngehakt
Aubergine gevuld met pittig fijngehakt
bewaar

Aubergine gevuld met pittig fijngehakt

Even voorbereiden, in de oven en na 40 minuten smul je van deze groentetopper.

20 min. bereiden
40 min. oventijd
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

aubergines

2

uien

400 g

tomatenblokjes

2 el

zonnebloemolie

350 g

vega fijngehakt

2 el

Mexicaanse seasoningsmix

100 g

gemalen oude kaas

250 g

wilde en witte rijst

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (ca. 2 liter)

Even voorbereiden, in de oven en na 40 minuten smul je van deze groentetopper.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Was de aubergines en halveer in de lengte. Hol uit tot ca. 1 cm. van de rand (vruchtvlees wordt niet gebruikt). Pel en snipper de ui. Laat de tomatenblokjes uitlekken en vang het sap op.

2

Verhit de olie in een pan en fruit de ui ca. 2 min. Voeg het fijngehakt en de kruiden toe en bak ca. 4 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm ca. 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Vul de aubergines hoog op met gehaktmengsel en leg in de ovenschaal. Verdeel de kaas erover. Schenk de tomatensap op de bodem van de schaal. Bak de aubergines in het midden van de oven ca. 40 min. gaar en lichtbruin. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de aubergines met rijst.