Erw­ten­soep met ve­ga­worst

Als dit op tafel staat, is het pas echt winter!

(94)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Als dit op tafel staat, is het pas echt winter! 4 personen
3 94

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • soeppan
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een soeppan de spliterwten met het water aan de kook en laat 45 min. koken. Roer af en toe. Pureer na 40 min. met de staafmixer tot een gladde soep.
  2. Verhit 10 min. voor het einde van de kooktijd de olie in een koekenpan en bak de worsten in 6 min. rondom bruin.
  3. Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd van de spliterwten de roerbakgroente en bouillontabletten toe en kook nog 5 min. mee. Snijd de worst in plakken en schep door de soep.

variatietip:

Je kunt de vegabraadworst ook vervangen door vegaworstjes of vegaspekreepjes.

combinatietip:

Lekker met roggebrood

combinatietip:

Lekker met kruidenboter op het roggebrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.317 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Erwtensoep met vegaworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Erw­ten­soep met ve­ga­worst

1
1
  • 350 g spliterwten
  • 1.8 liter water

Breng in een soeppan de spliterwten met het water aan de kook en laat 45 min. koken. Roer af en toe.

2
2

Pureer na 40 min. met de staafmixer tot een gladde soep.

3
3
  • 1 el olijfolie
  • 160 g Bratwurst

Verhit 10 min. voor het einde van de kooktijd de olie in een koekenpan en bak de worsten in 6 min. rondom bruin.

4
4
  • 400 g Hollandse roerbakgroenten
  • 2 groentebouillontabletten

Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd van de spliterwten de roerbakgroente en bouillontabletten toe en kook nog 5 min. mee.

5
5

Snijd de worst in plakken en schep door de soep.

variatietip:

Je kunt de vegabraadworst ook vervangen door vegaworstjes of vegaspekreepjes.

combinatietip:

Lekker met roggebrood

combinatietip:

Lekker met kruidenboter op het roggebrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.