Erwtensoep met vegaworst
Budgetproof erwtensoep met vegaworst: een kom geluk op meerdere fronten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1¾ liter water
- 2 groentebouillontabletten
- 350 g spliterwten
- 1 el milde olijfolie
- 160 g Vegetarische Slager bratwurst (Vegetarische Slager)
- 400 g verse Hollandse roerbakgroente
Lekker erbij
Keukenspullen
- soeppan
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Breng de spliterwten met het water en de bouillontabletten in een soeppan aan de kook en laat 45 min. op laag vuur met de deksel op de pan koken. Roer af en toe. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
- Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de worsten in 6 min. rondom bruin.
- Zet de soeppan terug op het vuur, voeg de roerbakgroente toe en kook nog 5 min. op laag vuur. Snijd de worst in plakken en schep door de soep.
variatietip:
Je kunt de vegabraadworst ook vervangen door vegaworstjes of vegaspekreepjes.
combinatietip:
Lekker met roggebrood
combinatietip:
Lekker met kruidenboter op het roggebrood.

Erwtensoep met vega-worst
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 445 kcal
- eiwit 26 g
-
koolhydraten 59 g
waarvan suikers 9 g -
vet 10 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 1.280 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Erwtensoep met vegaworst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Erwtensoep met vegaworst
- 1¾ liter water
- 2 groentebouillontabletten
- 350 g spliterwten
Breng de spliterwten met het water en de bouillontabletten in een soeppan aan de kook en laat 45 min. op laag vuur met de deksel op de pan koken.
Roer af en toe. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
- 1 el milde olijfolie
- 160 g Vegetarische Slager bratwurst
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de worsten in 6 min. rondom bruin.
- 400 g verse Hollandse roerbakgroente
Zet de soeppan terug op het vuur, voeg de roerbakgroente toe en kook nog 5 min. op laag vuur.
Snijd de worst in plakken en schep door de soep.
variatietip:
Je kunt de vegabraadworst ook vervangen door vegaworstjes of vegaspekreepjes.
combinatietip:
Lekker met roggebrood
combinatietip:
Lekker met kruidenboter op het roggebrood.