bewaar
Romige strikjespasta met spek en erwten
Romige strikjespasta met spek en erwten
bewaar

Romige strikjespasta met spek en erwten

Moet je meteen na werk ergens heen? Dit snelle pastagerecht is gelukkig in 15 minuten klaar.

15 min. bereiden
105waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

farfalle

2

middelgrote eieren

125 ml

verse slagroom

125 g

ontbijtspek

2 el

traditionele olijfolie

450 g

diepvries tuinerwten

100 g

geraspte belegen 48+ kaas

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Moet je meteen na werk ergens heen? Dit snelle pastagerecht is gelukkig in 15 minuten klaar.

Aan de slag

1

Kook de farfalle in ruim water met zout volgens aanwijzingen op verpakking beetgaar. Klop in een kom de eieren los met de slagroom. Breng op smaak met zout en peper. Haal de plakken ontbijtspek los en snijd ze in stukjes.

2

Verhit de olie in een koekenpan en bak het spek op matig vuur knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd de bevroren tuinerwten toe aan de farfalle.

3

Giet de pasta en erwten af en roer het ei-roommengsel er direct door. Warm de pasta nog 2 min. op laag vuur door, zodat het ei rond de pasta stolt. Schep de stukjes spek erdoor en strooi de kaas erover. Lekker met veldsla.