Ro­mi­ge strik­jes­pas­ta met spek en erw­ten

Moet je meteen na werk ergens heen? Dit snelle pastagerecht is gelukkig in 15 minuten klaar.

(98) waardeer
italiaans hoofdgerecht Moet je meteen na werk ergens heen? Dit snelle pastagerecht is gelukkig in 15 minuten klaar. 4 personen
3 98

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de farfalle in ruim water met zout volgens aanwijzingen op verpakking beetgaar. Klop in een kom de eieren los met de slagroom. Breng op smaak met zout en peper. Haal de plakken ontbijtspek los en snijd ze in stukjes.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak het spek op matig vuur knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd de bevroren tuinerwten toe aan de farfalle.
  3. Giet de pasta en erwten af en roer het ei-roommengsel er direct door. Warm de pasta nog 2 min. op laag vuur door, zodat het ei rond de pasta stolt. Schep de stukjes spek erdoor en strooi de kaas erover. Lekker met veldsla.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 780 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Ook te zien in

Romige strikjespasta met spek en erwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge strik­jes­pas­ta met spek en erw­ten

1
1
  • 300 g farfalle
  • 2 middelgrote eieren
  • 125 ml verse slagroom
  • 125 g ontbijtspek

Kook de farfalle in ruim water met zout volgens aanwijzingen op verpakking beetgaar. Klop in een kom de eieren los met de slagroom. Breng op smaak met zout en peper. Haal de plakken ontbijtspek los en snijd ze in stukjes.

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 450 g diepvries tuinerwten

Verhit de olie in een koekenpan en bak het spek op matig vuur knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd de bevroren tuinerwten toe aan de farfalle.

3
3
  • 100 g geraspte belegen 48+ kaas

Giet de pasta en erwten af en roer het ei-roommengsel er direct door. Warm de pasta nog 2 min. op laag vuur door, zodat het ei rond de pasta stolt. Schep de stukjes spek erdoor en strooi de kaas erover. Lekker met veldsla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.