bewaar
Romige tagliatelle met spekjes
Romige tagliatelle met spekjes
bewaar

Romige tagliatelle met spekjes

Klein en groot smullen van dit heerlijke pastagerecht met lekker veel kruiden.

20 min. bereiden
125waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

verse tagliatelle

2 el

traditionele olijfolie

300 g

bakbacon

5

middelgrote eieren

125 ml

verse slagroom

50 g

geraspte pittige kaas

25 g

ongezouten roomboter

15 g

verse peterselie

Klein en groot smullen van dit heerlijke pastagerecht met lekker veel kruiden.

Aan de slag

1

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de baconreepjes bruin en knapperig.

2

Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers los met de slagroom de helft van de geraspte kaas. Snijd de roomboter in stukjes en de peterselie fijn.

3

Giet de tagliatelle af. Draai het vuur uit onder de bacon en roer het roommengsel erdoor. Doe nu de warme tagliatelle erbij en schep voorzichtig om, zodat het roommengsel rond alle slierten stolt. Roer vervolgens de klontjes boter erdoor.

4

Bestrooi het gerecht met de peterselie en de rest van de kaas. Breng het geheel op smaak met grof gemalen peper en zeezout.