bewaar
Schol met citroen en sinaasappel
Schol met citroen en sinaasappel
bewaar

Schol met citroen en sinaasappel

30 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

75 g

boter

1 duopak

krieltjes

4

scholfilets

1

sinaasappel

1 eetlepel

citroensap

1 zak

groentemix broccoli, groene asperges, peultjes

½ zakje

verse bieslook

Aan de slag

In koekenpan 25 g boter verhitten en krieltjes in ca. 15 minuten gaar en bruin bakken. Scholfilets bestrooien met zout en peper. Sinaasappel schoonboenen en 2 el van schil raspen. Sinaasappel uitpersen. In koekenpan rest van boter smelten en sinaasappelschil en citroensap toevoegen. Scholfilets in koekenpan leggen en afgedekt op laag vuur in 8 min. gaarsmoren (kleine filets 2 x 4 stuks in 4 min. smoren). Groenten volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Bieslook fijnknippen. Schol uit pan nemen en warmhouden in aluminiumfolie. Sinaasappelsap aan kookvocht van vis toevoegen en op hoog vuur even inkoken. Vis op vier borden leggen en kookvocht erover schenken. Vis met bieslook bestrooien. Met krieltjes en groenten serveren.

algemeen*Speciaal voor de feestdagen, tijdelijk verkrijgbaar.