bewaar
Forel met citroen en kappertjes
Forel met citroen en kappertjes
bewaar

Forel met citroen en kappertjes

20 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

citroen

4 eetlepels

bloem

2

forellen

1 eetlepel

fijngehakte peterselie

2 eetlepels

kappertjes

1 schaaltje

pofaardappels met yoghurt-knoflooksaus

50 g

boter

1 bakje

groene groentemix stoomgroente

Aan de slag

Citroen schoonboenen, schil raspen en vrucht in plakjes snijden. In diep bord bloem mengen met zout en peper. Forellen door bloem wentelen en overtollig bloem eraf schudden. Buikholte van forellen met peper en zout bestrooien en vullen met citroenrasp, peterselie en kappertjes. Aardappels volgens gebruiksaanwijzing poffen in magnetron. In ruime koekenpan boter verhitten en forellen in 6-7 min. per kant lichtbruin en gaar bakken. Aardappels in theedoek warmhouden en groentemix op vol vermogen ca. 5 min. verwarmen in magnetron. Intussen op elk bord forel leggen en garneren met citroen. Aardappel ernaast leggen, opensnijden en vullen met saus (uit verpakking). Groentemix ernaast scheppen.