bewaar
Karnemelkmousse met karamelsaus
Karnemelkmousse met karamelsaus
bewaar

Karnemelkmousse met karamelsaus

35 min. bereiden
2 uur wachten
33waarderingen

Ingrediënten

8 personen

10 blaadjes

gelatine

2

limoenen

3 x 250 ml

slagroom

100 g

poedersuiker

500 ml

karnemelk

150 g

witte basterdsuiker

Aan de slag

1

Gelatine in ruim koud water weken. Helft van limoensap verwarmen. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in warm limoensap oplossen. Rest van limoensap erdoor roeren en geheel (in grotere bak met koud water) laten afkoelen. Van slagroom 600 ml met poedersuiker bijna stijf kloppen.

2

Karnemelk door bijna stijfgeslagen room roeren. Bijna afgekoeld en nog net niet opgestijfd limoensap door slagroom-karnemelkmengsel roeren. Karnemelkmousse over acht (wijn)glazen verdelen en minstens 2 uur in koelkast laten opstijven.

3

In koekenpan met dikke bodem basterdsuiker zonder te roeren op laag vuur laten smelten, tot suiker mooie bruine kleur heeft (laat suiker niet te donker worden). Rest van slagroom verwarmen. Pan van vuur nemen en warme slagroom door karamel roeren. Als karamel hard wordt, deze op laag vuur al roerend opnieuw oplossen. Karamelsaus laten afkoelen.

4

Karamelsaus zachtjes tot lauwwarm verwarmen, goed doorroeren. Saus voorzichtig op karnemelkmousse schenken en direct serveren.

tip

algemeenSlim feestmenu voor 8 personen: Zalmtartaar met rucolaolie & Lamsrack met spinazie-pijnboompittenkorst & Karnemelkmousse met karamelsaus.