bewaar
Lamsgebraad uit de oven
Lamsgebraad uit de oven
bewaar

Lamsgebraad uit de oven

5 min. bereiden
40 min. wachten
16waarderingen

Ingrediënten

2 personen

400 g

lamsgebraad

1 eetlepel

grove mosterd

2 theelepels

gedroogde tijm

versgemalen zwarte peper

25 g

boter

150 ml

sinaasappelsap

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal inhoud ca. 1 liter, ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Stukken lamsvlees inwrijven met mosterd en naast elkaar in ingevette ovenschaal leggen. Tijm, zout en peper naar smaak erover strooien. Boter erover schenken en sinaasappelsap langs rand op bodem van schaal schenken. In midden van oven lamsgebraad in 35-45 min. bruinbraden. Vlees halverwege keren en vocht erover lepelen. Lekker met couscous of gele rijst en broccoli.